Chorus Lin

Chorus Lin är en blandad kör med säte i Linköping som till stor del utgörs av studenter och före detta sådana. Kören går under epitetet Linköpings Blandade Studentkör, vilket dels syftar på det faktum att den utgörs av både kvinnor och män och dels på den allsidiga repertoaren. Just den varierade repertoaren är central i körens profil och har så varit sedan starten. Vi sjunger bland annat madrigaler, folkvisor, körlyrik, jazzlåtar, studentikosa sånger, festsånger, sakral musik och moderna körverk.

Kören bildades våren 1984 av två före detta Uppsalastudenter vid namn Maria Hess och Karin Wennström då de upptäckte att Linköping saknade en egen blandad studentkör. Ursprungsidén om en ”trevlig kör med varierad repertoar och hög musikalisk kvalitet” har behållits och vidareutvecklats under åren. Dirigent är sedan 1995 Anna-Carin Strand, sång- och körpedagog utbildad i Stockholm och Örebro. Tidigare dirigenter har varit Ulf Setterud, Maria Samuelsson och Lars Beckman.

Kören har spelat in sex CD-skivor genom åren. För mer information läs under Lyssna.

I Chorus Lin läggs stor tonvikt på det sociala umgänget. Vi tycker att det är viktigt att vi trivs tillsammans, dels för sakens egen skull och för att vi ska kunna musicera så vackert och samstämmigt som det bara går. Medlemmarna består traditionellt av ett osedvanligt glatt gäng och körens fester och sociala aktiviteter är omvittnat trevliga och gemytliga!