Dirigent

Anna-Carin Strand (f. 1969) är sång- och körpedagog, utbildad i Stockholm och Örebro, med biinstrumentexamen i piano. Anna-Carin är sedan 2017 utbildningsledare och pedagog vid den nystartade utbildningen Vadstena Sång och Pianoakademi. Där undervisar hon i kör, dirigering, sång, piano samt gehör. Under 2003–2008 tjänstgjorde hon vid Linköpings universitet som biträdande director musices och dirigent för den Akademiska Damkören Linnea. Åren 2003–2006 var hon även vice ordförande i Svenska Sång- och Talpedagogförbundet.

Anna-Carin har under åren 2001–2017 arbetat som pedagog vid musiklinjen på Vadstena folkhögskola. Hon har också arbetat som sångpedagog på Medborgarskolan, vid musiklinjen på Liljeholmens folkhögskola, i Linköpings musikklasser samt på Linköpings kulturskola.

Anna-Carin frilansar också som sopransolist och som gästande kördirigent i olika körer för att arbeta med körsångares sångteknik samt körens samklang och intonation.

Anna-Carin har lett inspelningen av ett tiotal körskivor. Förutom samtliga Chorus Lins produktioner har hon gjort flera inspelningar med den Akademiska Damkören Linnea och musiklinjen på Vadstena folkhögskola.